



1120 SW Fifth Ave, Suite 1331, Portland OR 97204

Main: 503-823-5185 TTY: 503-823-6868 Fax: 503-823-7576 Portland.gov/Transportation

Jo Ann Hardesty Commissioner Chris Warner Director

TRANSPORTATION NETWORK COMPANY (TNC) DRIVERS ADVISORY COMMITTEE

December 12, 2022 | 3:30 PM - 5:00 PM FINAL

Zoom Conference Call

Private for-Hire Transportation Customer Service: Regulatory@portlandoregon.gov | 503-823-7483

Schedule	Topic	Presenter	Notes
5 min (3:30 pm – 3:35 pm)	Welcome & Introductions A. Roll Call	Tracy M. Smith, Facilitator	Members of the Committee and support team introductions.
5 minutes (3:35 pm – 3:40 pm)	Announcements from Committee Members	Owen Christofferson	
5 minutes (3:40 pm – 3:45 pm)	Approval of October 10, 2022, Meeting Summary A. Review Action Items	Owen Christofferson, ChairCamerina Galván	Action ItemDiscussion
5 min (3:45 pm – 3:50 pm)	4. General Updates from Technical Advisory Panel & Public Comments A. Fees and Fares Subcommittee Update	 Owen Christofferson, Chair Mark Williams, PBOT 	 Technical Advisory Panel Opportunity for comment on items not scheduled on the agenda. Please state and spell your complete name and organization. Objective: Hear comments from: Public - Limited to 2 minutes per person. Opportunity for comment on items

Schedule	Topic	Presenter	Notes
			 not scheduled on the agenda. Please state and spell your complete name and organization, and if applicable, which topic you are commenting on. Committee Deliberation Chair may elect to create future topics based on comments received.
5 min (3:50 pm – 3:55 pm)	5. PBOT Program UpdatesA. Committee TrainingB. Ombuds Process Update	Mark Williams, PBOT	Discussion
10 min (3:55 pm – 4:05 pm)	Copic Submission: Driver Protections A. Maximum Seating Requirements	Chad Derrington, Vice Chair	Action ItemPublic Comment
15 min (4:05 pm – 4:20 pm)	7. Topic Submission: Drivers receive 75% of the Fare A. Minimum Compensation	Chad Derrington, Vice Chair	Action ItemPublic Comment
5 min (4:20 pm – 4:25 pm)	8. Topic Submission: Photo ID	Chad Derrington, Vice Chair	Consideration
5 min (4:25 pm – 4:30 pm)	9. Topic Submission: Third Party Rides	Chad Derrington, Vice Chair	Consideration
10 min (4:30 pm – 4:40 pm)	10. Topic Submission: TNC Driver Insurance	Phil Berger, Committee Member	Consideration
10 min (4:40 pm - 4:50 pm)	11. Ombuds Quarterly Report	Sally LaJoie, Ombudsperson	DiscussionPublic Comment
5:00 pm	12. Adjourn	Owen Christofferson, Chair	

The City of Portland will make reasonable accommodation for people with disabilities. Please notify us no fewer than five (5) business days prior to the event by phone at 503-823-3589, by the City's TTY at 503-823-6868, or by the Oregon Relay Service at 1-800-735-2900.