

1120 SW Fifth Ave, Suite 1331, Portland OR 97204 Main: 503-823-5185 TTY: 503-823-6868 Fax: 503-823-7576 Portland.gov/Transportation

## PRIVATE FOR-HIRE TRANSPORTATION ADVISORY COMMITTEE

# AGENDA FINAL March 23, 2023 • 1:00 pm – 2:30 pm

### GoToMeeting

# Customer Service email: <u>Regulatory@portlandoregon.gov</u> – 503-823-7483

Time	Торіс	Lead/Presenter	Notes
5 min (1:00 pm – 1:05 pm)	Opening/Roll Call     A. Confirm quorum	<ul> <li>Darin F. Campbell, Chair</li> <li>Camerina Galván</li> </ul>	If there isn't a quorum, the committee can discuss, but not vote on action items.
5 min (1:05 pm – 1:10 pm)	Committee Announcements     A. Committee Member Recruitment	Darin F. Campbell, Chair	Opportunity to share news from the industry.
5 min (1:10 pm – 1:15 pm)	<ul> <li>Approval of 1/26/2023 Meeting Summary</li> </ul>	Darin F. Campbell, Chair	<ul><li>Action Item</li><li>Committee Vote</li></ul>
5 min (1:15 pm – 1:20 pm)	<ul> <li>PBOT Updates</li> <li>A. Upcoming Pilot for DMV and Criminal Driver Continuous Monitoring</li> <li>B. Enforcement</li> </ul>	Mark Williams, PBOT	Briefing on program activities.
5 min (1:20 pm – 1:25 pm)	<ul> <li>Public Comment         <ul> <li>(3 minutes or less per person)</li> </ul> </li> </ul>	Darin F. Campbell, Chair	Opportunity for public comment on items not otherwise scheduled on agenda for public comment.



#### 1120 SW Fifth Ave, Suite 1331, Portland OR 97204 Main: 503-823-5185 TTY: 503-823-6868 Fax: 503-823-7576 Portland.gov/Transportation

Time		Торіс	Lead/Presenter	Notes
5 min (1:25 pm – 1:30 pm)		Priving for Multiple Platforms Subcommittee Ipdate	Dan Mark, Committee Member	Discussion
5 min (1:30 pm – 1:35 pm)	• T	Opic Submission: EYECAM MD1000	<ul> <li>Mark Williams, PBOT</li> <li>Oren Marom, Mitech Technology DBA EYERIDE</li> </ul>	Consideration
10 min (1:35 pm – 1:45 pm)		Topic Submission: Per-Trip Reimbursement for TNC NAV Trips	<ul><li> Allison Ford, Uber</li><li> Michael Tietjen, Uber</li></ul>	Consideration
10 min (1:45 pm – 1:55 pm)		Topic Submission: Drug Testing to Drive in the Private For-Hire Industry	Dan Mark, Committee Member	Consideration
10 min (1:55 pm – 2:05 pm)	• T	opic Submission: Vehicle Age Limit	Mark Williams, PBOT, on behalf of Noah Ernst	<ul><li>Action Item</li><li>Public Comment</li></ul>
10 min (2:05 pm – 2:15 pm)		Opic Submission: Vehicles Operating Illegally in Portland (Unregulated)	Darin F. Campbell, Chair	<ul><li>Action Item</li><li>Public Comment</li></ul>
10 min (2:15 pm – 2:25 pm)		Topic Submission: Require PBOT to Conduct Background Checks (DMV and Criminal)	Mark Williams, PBOT	<ul><li>Action Item</li><li>Public Comment</li></ul>
2:30 pm	• A	Adjourn	Darin F. Campbell, Chair	

The City of Portland will make reasonable accommodation for people with disabilities. Please notify us no fewer than five (5) business days prior to the event by phone at 503-823-3589, by the City's TTY at 503-823-6868, or by the Oregon Relay Service at 1-800-735-2900.