information
Storm damage recovery

Portland Pedestrian Advisory Committee - May 2023 Meeting

Public Meeting
May 2023 meeting of the Portland Pedestrian Advisory Committee.
6:00 pm 8:00 pm
Available Online

Connection Instructions

After registering, you will receive a confirmation email containing information about joining the webinar.

Agenda

6:00-6:10 – Welcome & Public Comment (10 min)

6:10-6:30 – Hot Topics/ Updates and Announcements/Committee Business (20 min)

  • Vision Zero moment
  • Co-chair selection

6:30-7:00 – Multnomah County Pedestrian Injuries report (30 min)
Brendon Haggerty (Multnomah County Health Department)
In April, Multnomah County released their special emphasis report on pedestrian injuries. The report examines the magnitude, causes, age distribution, and race/ethnicity of pedestrian who were killed and injured across the county in 2021. Healthy Homes & Communities Manager Brendon Haggerty will present.

7:00-7:25 – PedPDX Implementation (25 min)
Gena Gastaldi (PBOT)
PBOT’s Pedestrian Realm Coordinator, Gena Gastaldi, will present the 3-Year Status Report on implementation of the city’s pedestrian plan. Adopted in 2019 after two years of planning and community engagement, PedPDX provides a work plan for how to make Portland a safe, accessible, and attractive place to walk. This status report provides an update on the work done since the 2019 adoption of the pedestrian plan. PedPDX 3 Year Status Update (2019-2022) | Portland.gov

7:25-7:50 – Committee Discussion (25 min)
Committee Members
Possible topics include: Hollywood Transit Hub response, Modal Committee Evaluation, 82nd Ave medians, and other items

7:50-8:00 – Public Comment (10 min)

Meeting Notes