information
COVID-19 Safety, Recovery and Resilience

Face coverings are required in indoor public spaces and many outdoor spaces. State policy
Access City programs, people and projects helping Portland recover. Portland United

Volunteer. Play. Stay. Shop. Show the Rose City a little love. Here for Portland

Portland Pedestrian Advisory Committee - June Meeting

Public Meeting
June meeting of the Portland Pedestrian Advisory Committee.
Available Online

6:00-6:10 - Public Comment (10 min)
 

6:10-6:30 - Hot Topics/ Updates and Announcements/Committee Business (20 min)
• Vision Zero update
• Reminder: Submit questions for Director Warner to Michelle by this Friday
• 82nd Ave update
• Hot topics from Committee members

6:30-7:00 – E-Scooter Update and Request for Proposals (30 min)
Jacob Sherman, E-Scooter Program Manager
PBOT’s Jacob Sherman will provide an update on the E-Scooter program, including the request for proposals to companies to shift from a dockless model to a “lock to” system that requires scooters to be parked and locked to bike racks and other stationary poles. In addition to a “lock-to” system, the e-scooter RFP will require geofencing and speed governing technology (which can use technology to reduce the speeds of scooters in some locations) and will score companies on their sidewalk safety solutions.

7:00-7:40 – Hollywood Hub (40 min)
Fiona Cundy, Libby Winter, and Guy Benn, Trimet
Trimet staff will present information on a new transit-oriented development project in development- the Hollywood Hub. The project plans to create mixed-use equitable housing at the existing TriMet transit center and upgrade the ped/bike connection within the 42nd Ave right-of-way – that links Halsey to the ped bridge over I-84/Max Station. Trimet staff will provide an overview of the larger project but will be mostly focused on sharing some preliminary concepts for the 42nd ROW connection.

For more information about the full project (please note the schedule shown is an old one): https://hollywoodhubpdx.com/

7:40-8:20 – Regional Flexible Funds Applications (40 min)
Zef Wagner, PBOT
Zef will review the proposed pedestrian, bicycle, and freight projects that PBOT is developing grant applications for under the Regional Flexible Funding program.

8:20-8:30 - Public Comment (10 min)

Contact