City of Portland Pedestrian Advisory Committee



Tuesday, February 21, 2023

6:00 - 8:00 PM

Members of the public may register in advance for this webinar at: <u>https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_1vpSQDZ0TnWhwv22oJxFFg</u>

6:00-6:10 - Public Comment (10 min)

6:10-6:30 - Hot Topics/ Updates and Announcements/Committee Business (20 min)

- Vision Zero moment
- Crosswalk closure discussion (Tiel Jackson)

6:30-6:50 - Springwater Trail connection at 115th (20 min)

Roger Geller (PBOT), Tressie Word (BES)

BES and PBOT staff seek written PAC support for a short trail that will connect the Springwater Corridor Trail to SE 115th Avenue. The trail is subject to a BDS environmental zone hearing and must demonstrate that the public benefits outweigh all significant detrimental impacts (Title 33.430.250.C.2). The trail is to be built as part of <u>the Springwater Wetlands and Floodplain Restoration</u> <u>Project</u>.

6:50-7:20 - RTP Call for Projects and Financial Forecast (30 min)

Francesca Jones, Eric Hesse (PBOT)

Every five years the Regional Transportation Plan (RTP) is updated. The update must be completed by December 6, 2023. Francesca Jones and Eric Hesse will discuss the RTP process and PBOT's approach to this update. The project team will return to a planned joint BAC/PAC meeting in March for further discussion. There will be time for committee members to ask questions and discuss.

7:20-7:35 - Modal Committee Evaluation Update (15 min)

Francesca Jones (PBOT)

A brief update on the next steps in the modal committee evaluation process and time for questions.

7:35-7:50 - Extra Time for Committee Business (15 min)

7:50-8:00 - Public Comment (10 min)